søndag den 16. januar 2011

Tupilakker i gips

 Jeg arbejder i min praktik med et forløb om grønlandsk kultur. I den forbindelse udhugger eleverne tupilakker i gips.
Det er en utrolig fed proces og gipsen er vildt lækker at arbejde i. Tænker mange tanker om stager og diverse figur i gips men pt er det tupilakker det handler om.
 Eleverne er en gruppe med stor spredning både kognitivt og fysisk men de har alle på forunderligvis taget opgaven til sig og løser den efter bedste evne. Det er FEDT at undervise når FUNGERE.


Det er ikke altid lige let at holde humøret højt - især ikke når man kommer galt afsted. Vi har dog ikke haft større uheld (endnu) en Falckkassen har kunnet klare.
I de følgende uger skal vi arbejde videre med tupilakkerne og prøve kræfter af med Tankespil.

Tanker og ideer til arbejde med grønlands kultur i faget billedkunst modtages med kyshånd.

God søndag

Kh Laura

2 kommentarer:

  1. Hej Laura
    Nøj hvor ser det skønt ud. Det er bare helt fantastisk når man lykkes i undervisningssammenhæng. Især når man "fanger" børn, som ikke har det let eksempelvis i andre fag. Billedkunst er vidunderligt at undervise i og hvor har du bare nogle fantastiske idéer.

    En idé kunne være at se på malet Grønlandsk kunst. Der bliver malet meget natur og tupilakkerne indgår også tit. Eller så kig forbi Dorits blog ”Doo it - just doo it” hun har en give away med ørering lavet af knoglerne fra rødfisk. Hun bor i Nuuk. På Dorits blog finder du meget spændende kunst. Grønlænderne bruger jo stort set alt, hvad naturen tilbyder. Narhvalstænder, sælskind, knogler, gevir og fedtsten....
    Held og lykke med din praktik
    Venligst
    Tina

    Ps Jeg nyder at følge din blog og din lærergerning.
    Jeg blev påkørt under eksamen på 3. år og kunne jo ikke vende tilbage. Jeg ved bare, at jeg var havnet på rette hylde.

    SvarSlet
  2. Måske ikke lige billedkunst men måske du kan bruge ideerne alligevel. Grønlandske perler og smykker i sælskind.
    Hvis I har et genrelt projekt om Grønland har jeg et brætspil om Grønland.På pædagogseminariet var vi en gruppe der lavede et brætspil med spørgsmål om Grønland. Så hvis det har interesse må du endelig sige til. Så må vi se om den kan hentes eller sendes.

    SvarSlet