mandag den 6. december 2010

Hæklet klejner og grænse søgning

Efter at have modtaget det fine forstykke frfa Louise bag bloggen Krea-suset har der rumsteret julekager rundt i hovedet på mig.
Igår, efter en lang dejlig dag med familie jule-tam-tam, sad jeg på sofaen med nålen i hånden og disse kalorielette klejner kom til mig, som lys fra en klar himmel.

Da jeg syntes jeg havde lavet den optimale vejledning til klejnerne var jeg faktisk gået i gang med at skrive den ind med den tanke at den skulle jeg da dele med alle i blog-land. Men så idag bliver jeg pludselig nærig og egoistisk - jeg har lyst til at holde vejledningen for mig selv i håb om en dag at få lov at udgive en masse bøger med finurlige hæklerier. Er det forkert af mig at tænke sådan?

Arh, jeg føler mig splittet.
På den ene side elsker jeg blogland for det fællesskab og for den vidensdeling det står for men samtidig går jeg med tanker om at holde ting for mig selv for "der er jo nogle der kunne kopiere mine ideer".
Kreativitet er min passion og det jeg en dag ønsker at leve af - men hvor går grænsen? Hvor meget skal jeg dele ud af og hvor meget skal jeg holde for mig selv? Og skal jeg overhoved holde noget for mig selv?
Hvis der er en derude der finder grænsen så vil jeg meget gerne bede om kort og kordinater.
Kh Laura

17 kommentarer:

  1. Hej Laura.

    De er super fine, klejnerne. Jeg kan sagtens forstå dit dilemma. Måske skulle du ta' og gemme størstedelen af dine opskrifter til den hæklebog, du uden tvivl nok skal få udgivet engang, og så kan du måske engang imellem, lægge noget ud på bloggen. Jeg har flere amerikanske hæklebøger derhjemme - også nogle af forfatterinderne blogger om deres hæklerier, og de har ofte en enkelt eller 2 opskrifter til fri afbenyttelse på bloggen. En lille appetitvækker kan man vel godt kalde det.

    Jeg synes du skal tænke på din drøm og så gemme de fleste af dine idéer til "who knows what" ;o)

    Kh. Lone

    SvarSlet
  2. Hej Laura, jeg tænker lidt det samme som Lone. Go for it - siger jeg bare... Men samtidig er der også noget godt ved at give, så hvis du kan finde en balance der fungere for dig er det vel vigtigst. December hilsner

    SvarSlet
  3. mmm. elsker klejner, og de der er virkelig fine. har en gang lavet nogle i brun filt klippet med takkesaks, men dine er nu meget finere.

    jeg synes også du skulle gemme en masse opskrifter til din bog, og måske også gemme en masse som vi slet ikke får at se før der kommer en bog. man skal jo heller ikke dele alt man laver :)

    Kh sara

    SvarSlet
  4. Nej selvfølgeligt har du da noget du skal gemme i din bogbank.. man kan jo godt dele som du gør der ved at vise.. og nogle vil sikkert blive inspirerede og kunne lave noget lignende, mens andre vil få brug for en opskrift.. jeg synes bare du skal få dem samlet asap! så køber jeg din hækle bog! ;)

    SvarSlet
  5. De er bare rigtig flotte dine kalorielette klejner. Forstår dilemmaet, men som der er skrevet kan du komme med små appetitvækkere ind imellem og så gemme resten til måske en bog:)Man må gerne være egoistisk indimellem...eller det lyder pænere at sige du tænker på dig selv først. God dag til dig.

    SvarSlet
  6. Hej Laura,
    Det lyder så fedt med dit bogprojekt. Jeg synes det er fedt, at du viser dem på bloggen - så glæder jeg mig til se bogen i sin hele form.
    Held og lykke:-)
    Mvh Anne-Mette

    SvarSlet
  7. Gem du bare til din bog - selv om dine klejner får min hæklenål til at hoppe :o) skal koge rigtige klejner i aften.

    SvarSlet
  8. Hej Laura
    Skynd dig at få lavet den bog! Der mangler en rigtig god bog med hæklede ting og sager på dansk! Jeg er sikker på, at du ville kunne lave en lækker bog med masser af inspiration, afveksling og fornyelse!
    Tina

    SvarSlet
  9. Stemmer også for appetitvækkere på bloggen og opskrifterne i bogbanken:) Jeg vil helt sikkert købe din bog, hvis det er. Lad der ikke gå for længe vel?:)

    SvarSlet
  10. Behold det for dig selv!!

    Jeg køber gerne din bog når den kommer - for den kommer!!!!

    Smil fra Mia - stor Hækle-Laura-fan

    SvarSlet
  11. Det et ikke egoistisk, jeg synes bestemt også du skal holde nogle af tingene for dig selv. Selv om en masse her i blogland har dine allerede offentligtgjorte opskrifter - så erd er rigtigt mange ikke-bloggere som ikke har set dem.

    Rent praktisk så har jeg set at Klematis udgiver mange små og store hobbybøger :-)

    SvarSlet
  12. Dejligt og ærligt indlæg om dine tanker om at dele og ikke dele :)

    Jeg synes som de andre at du skal gemme en masse gode idéer og skynde dig at få udgivet en bog med opskrifter - jeg køber den også gerne. Hvis det kun var på hobbyplan at du hæklede synes jeg sagtens at du kunne dele alt, men hvis du har drømme om at tjene lidt på det, synes jeg det er fornuftigt at gemme lidt.

    Men samtidig tænker jeg, som også nævnt ovenfor, at en appetitvækker i ny og næ i form af en opskrift er en god måde at dele lidt, men også reklamere lidt for dig selv - og få flere potentielle kunder til din bog.

    Du må se at komme i gang med den bog ;D

    I øvrigt må du endelig skrive, hvis du skulle have lyst til endnu en bytter. Finder gerne noget af mit guld på stofhylden frem for mere hæklemad :)

    Kh. Mirjam

    SvarSlet
  13. Hej Laura
    Jeg er absolut ikke i tvivl. Du skal vise hvad du kan her på bloggen, gemme lidt for dig selv, og kun dele lidt ud af dine opskrifter. Det vigtigste for dig, må være at have så meget i gemmeren, at du uden problemer kan lave en bog, som vi så kan købe. At dele er skønt, men hvis du har tanker om at tjene penge på dine fantastiske ideer, så er det da bare om at holde ideerne for dig selv.
    Glædelig jul
    AD

    SvarSlet
  14. Håber du fluks går igang med bogen og jeg vil gerne skrives op til et signeret eksemplar ;O)))
    God jul
    Hilsen Charlotte

    SvarSlet
  15. Åh, har en hel masse jeg gerne ville skrive her, men er bange for at komme til at lyde for negativ. Hold de fleste ideer for dig selv. Der er mange derude, der ikke kan komme på nye ting selv, men kun stjæler andres ideer.
    Pøj pøj med det hele.
    Kh Puk

    SvarSlet
  16. Jeg er vild med ideen om klejner der ikke feder :-) Del ud af lidt, gem en del. Skriv en bog!! :-)

    SvarSlet
  17. Jeg vil lære at hækle, så NÅR du skriver BOGEN (for det gør du, dine evner må du bare dele med os andre :-)Er du så sød og lave et afsnit for håbløse begynderer.
    Glæder mig til at kigge med på din blog, har selv lige kastet mig ud i blogverden med min symaskine.
    Hvis du har mange opskrifter, så prøv og ta" fat i forlaget Oliva og et garnfirma, og hør om de vil sponsorer den.
    God jul fra Moster Pips Prikker

    SvarSlet